pátek 30. března 2012

Ohlédnutí

Začne být pěkně a co já chytnu? anginu.. No tak jo jeden den jsem to doma vydržela. Jen jsem si kolo připravila s tím, že teda příští víkend by mohl být nějaký menší výletíček. Omyl, chyba. Hned další den jsem to musela jít zkusit! Nabalená jsem vytáhla Juniora taky. Remcal, proč nemůžeme jet přímou cestou a proč to musíme brát oklikou.. Jinak bychom tam byli moc brzo a ani by sis neudělal hlad na oběd. Jeli jsme na Dolce přes Vlčice. Na Severce na Dolcích měli zrovna zvěřinové hody, tak jsem si dala Krakonošův oheň v bramboráku. Fuuu porce pro vraha, dlouho nechci bramborák ani vidět.







Pak měl známý narozeniny. Tak se pekl dort. Dlouho už takovou blbost neudělám. Nechtělo to držet, pořád to někde vyteklo. Díky za marcipán! Ještě jsme i měli první grilovačku. Teda grilovačka to měla být, ale nakonec to byla buřtovačka.



Jinak teď už si zase dávám ranní běhy a dokonce v Liberci potkávám i jiné běžce. Že by ale bylo už po ránu nějaký teplo se říct nedá. Škola se na mě nějak valí, nestíhám seminárky, nic.. Prostě nemám čas :DD (hlavně že teda nic nedělám no) Dneska měli na Werunprague začít s registrací na druhý ročník 10 km běhu, ale stále nic... Co kdo se letos přidá? Není lepší pocit než vyčerpán ale s úsměvem doběhnout do cíle s vědomím, že to člověk dokázal!



Zítra je ples a to je snad poprvé co nemám už všechno připraveno. Nemám kabelku, šaty, nevím co s vlasy prostě nic.. Někde je chyba, tohle není u mě normální.. Sakra, fakt nic nestíhám!.. Se určitě zase něco stane!

úterý 20. března 2012

NamJai

Dostal se mi do ruky voucher na využití Thajské nebo Ajurvédické masáže dle libovolného výběru v délce 90 minut. No tak proč to nevyužít! V Thajsku jsem byla a o jejich masážích se mě doteď zdá, tak proč si neudělat srovnání. Detail - je to v Praze.. Ale co no tak si prostě dáme od školy padla a se StudentAgency tam jsem za hodinu. Beztak jsem měla v Praze ještě další zařizování a jednání takže proč nespojit příjemné s užitečným.

Při telefonické rozhovoru jsem si myslela, že mluvím spíš se záznamníkem než s osobou, ale domluvily jsme se. Salón NamJai se nachází nedaleko Staroměstského náměstí, tak jsem si to spojila i s podíváním na orloj. A jen taková vsuvka - nic jsem si v Praze nekoupila, jsem na sebe pyšná! :D



Při vstupu do salónu na mě dýchla atmosféra jako byla v Thajsku - hudba, vůně a všude jen usměvaví lidé. Krásný pocit, a i to prostředí! Sakra jak bych ještě se jela podívat do Thajska! Na výběr jsem měla z celkem 12 různých masáží. Vybrala jsem si Thajskou aroma olejovou masáž celého těla s čistě přírodním a bio olejem.
Trošku jsem byla zklamaná, že jim došla mnou vybraná kombinace Energy: Slunečnice + Eukalyptus + Lemongrass Zásobárna vitamínu E pro pokožku. Silné detoxikační a čistící účinky, povzbuzující a osvěžující účinky, okysličení organismu a rozjasnění pokožky. Zlepšení koncentrace a který voněl ze všech nejlíp.
Přišel na řadu tedy směs olejů č. 2 - Detox: Slunečnice + Grep - Zásobárna vitamínu E, silné detoxikační a čistící účinky, podpora činnosti lymfatického systému, celková očista těla od odpadních látek a zlepšení jeho prokrvení.





Za chvíli už mě paní zavedla do menší místnosti se dvěma lehátky a řekla ať se vysvléknu do županu a čekám. Přišla paní Thai-masérka - taková drobná paní, která vypadala že i sebemenší pohyb jí musí něco v těle zlomit. No a tak jsem se položila na lehátko a masáž začala. Opravdu fakt nevynechala snad žádný sval na mém těle a dala si fakt záležet, každý ztuhlý sval poctivě nejdříve rozmasírovávala a poté uvolňovala. Dokonce i hlavu, což jsem teda nečekala, takže jsem pak vypadala jak čarodějnice :D Samozřejmě při celé masáži hrála Thai-hudba proto jsem chvílemi měla co dělat abych tam neusnula. Těch 90 minut nějak rychle uteklo a už Thai-masérka říká so, finish. Nééé zpět do reality..
Dostala jsem ještě mátový čaj a už se paní se mnou s úsměvem rozloučila. Tohle bych mohla absolvovat třeba každý den, fakt!

Musím říct, že zážitek to byl, připomenutí něčeho krásného a tělo mi stále voní tím olejem takže se asi dneska nepůjdu koupat :DD

pondělí 19. března 2012

Chvíle pravdy

Něco k zamyšlení..

Právě se setmělo, byl klidný večer a Michael začal se svým autem couvat na parkovací místo na městské ulici. Řidič vozu stojícího za ním zničehonic zmáčkl klakson. Michael zastavil a podíval se pro jistotu za sebe, aby zjistil, co se děje, ale neviděl nic zvláštního, tohle bylo normální parkovací místo a on měl plné právo tam vůz odstavit. usoudil, že ten chlapík na něj nemá co troubit, a pokračoval v couvání.

Muž na něj ovšem zatroubil znovu, a navíc zablikal světly. "Co tohle má znamenat?" zeptal se Michael sám pro sebe. Trošku podrážděně a zmateně šlápl na brzdu, vystoupil z auta a došel k bočnímu okénku druhého vozu.
"Promiňte, prosím" zeptal se "je tu nějaký problém?".
V tu chvíli strnul, protože ten člověk mu namířil do obličeje hlavní brokovnice. Na chviličku si nebyl jistý, jestli ho ten chlapík neodstřelil- zda se právě nenadechuje naposledy, jestli nenastala jeho poslední minuta tady na Zemi. Je celkem zbytečné říkat, že tenhle večer najednou přestal být klidný.

Po nekonečné chvíli dotyčný pronesl: "Vypadni odsud s tím autem". Michael pocítil ohromnou úlevu a radost. Zdá se, že se dalšího dne snad dožije.
"Ano pane" řekl.
Nastoupil okamžitě a bez meškání se z toho místa ztratil. Jak odjížděl, postřehl, že z nedalekého obchodu s lihovinami couvá další muž s brokovnicí v jedné a s pytlem v druhé ruce. Michael evidentně stál v cestě vozu, který měl lupiče odvést do bezpečí.

Tahle příhoda udělala Michaelovi nesmazatelný dojem, a to nejen proto, že byla děsicá. Jak plynuly hodiny a dny, přehrával si ten okamžik stále znovu a znovu. Opět zíral do hlavně pušky a uvažoval, jestli mu v příští vteřině ten chlapík odpomůže od všeho, co ho tíží od ramenou výš. "Kdybych znova teď zemřel, měl bych pocit, že mám čistý stůl? Dosáhl jsem všeho, co jsem si předsevzal? Neodložil jsem něco na zítřek? Není tu někdo, komu ještě něco musím odpustit nebo koho mám o odpuštění sám poprosit? Jaké staré záležitosti mám ještě rozdělané?"
(úryvek z knihy Poslední bojovník)

Někdy zkrátka potřebujeme chlapa s brokovnicí, abychom pochopili, že každá chvíle je vzácnost, že každá chvíle má nějakou cenu a my si nesmíme dovolit těmito chvilkami plýtvat - že právě tohle je chvíle pravdy.

čtvrtek 8. března 2012

Just tell me why..

Už tak krásně to všechno vypadalo a proč tohle zase ???? Jak už se mohlo venku krásně běhat, pomalu vytahovat kolo a připravovat ho na novou sezónu a teď tohle.. Jediné pozitivum, mohla jsem vyzkoušet čepici od Natálky, hahahaha.



pondělí 5. března 2012

How to make a dream.

Konečně! No teda tak úplně ještě není hotovo, ale s klidem můžu říct, že všechno podstatné, co mělo být tak už je hotovo. Ano, radiátor stále chybí, ale prostě to se dodělá až se přestane topit, protože domluva s některýma lidma stojí za dvě věci.. Ale to nic..

Před už docela dlouhou dobou se mi v hlavě zrodil takový menší nápad jak si urobit lepší bývání v pokoji. Pak nastala chvíle měření a rozplánovávání co kam přijde, nepřijde, co se vyhodí, co zůstane. Na pomoc přišel obyčejný čtverečkový papír a pomocí něho se vymýšlelo kam co přijde. Docela sranda to byla. No jo na papíře to taky všechno je jednoduchý, nic není těžkého a hlavně žádná práce.

No a pak nastala realizační fáze. Člověk neví kolik má věcí, dokud to nemusí stěhovat a vyklízet. To byla taky první očista všech mých věcí a zredukovala jsem to na polovinu, zbytek dostala paní popelnice. Na tu dobu se obývák proměnil ve skladiště všech věcí a začalo se. Nejdříve se škrábali zdi a dodělávala sádrokartonová zeď. Taky jsem ještě viděla, jakou jsem měla kdysi kdysi dávno fešnou tapetu s panenkou a kytičkama:D Potom se spravovala zeď protože jak už to bývá, když máte doma elektrikáře tak se do zadělá jen tam, kde to bude vidět, zbytek za nábytkem nevadí.

Na novou výmalbu jsem si vybrala takovou vulkánovou červenou a sněhově bílou. Málem mě oživovali, když mi řekli kolik za to chtějí, ale stále mě uklidňovali, že to stačí na dva nátěry, takže už žádnou jinou nebudu potřebovat. Pokud někdo budete chtít malovat na bílo, tak doporučuji jedině Het. Ta jediná není šedivá ani žádná taková ale fakt bílá a perfektně kryje. Začalo se malovat. Noo a co se nestalo, začala docházet červená a ještě toho bylo potřeba tolik dotřít. Fakt nikdy nevěřte těm v barvách a lakách, že to stačí a ještě i zbyde, protože kecaj! Nezbyla žádná na případné opravy, dodělávky či tak.

Po výmalbě přišla na řadu podlaha a protože jsou z parket a nikdy se neošetřovali (stále byly schovány pod nějakými koberci) tak vypadali fakt strašně a mangová polomatná barva jim jen prospěla. Jen by teda nemusely ty parkety ten lak tak chlastat :D Noo a potom už se mohlo dle plánku stěhovat nábytek zpět a domýšlet detaily a tak. Na stěnu nad postelí jsem si vymyslela takovou větu v angličtině, která mě snad provází celý život a nemohla tam chybět. A na červenou stěnu jsem chtěla holubičky, aby to bylo propojeno i s tetováním co mám na lopatce a aby tam nebyly jen tak sami, chuděry, domalovala jsem jim větev. Stojan s kosmetikou a podobnýma nesmyslama jsem trochu oživila také červenou barvou a dveře i futra dostaly nový barevný nádech. Nemohla jsem taky vynechat výlet do Ikei pro různé potřebné věci. Další málem kolabs při placení, ale sehnala jsem snad fakt všechno co jsem chtěla, vymyslela, že tam potřebuji mít. pak už nezbývalo nic jiného než všechno naaranžovat a radovat se z toho, jak se mi to povedlo. S výsledkem jsem opravdu spokojená.

A zde fotky:

Nejdříve, jak to vypadalo kdysi. Toho bordelu si nevšímejte. S focením jsem začala, když už jsem nějaké věci začala vyklízet no, protože jsem tamty starší chytře vymazala.



V průběhu práce:



A nyní nově:








Detaily:














Ták snad se to bude líbit tak, jak se to líbí mě. Ještě mám pár nápadů co dodělat, přidat, ale to časem.

Jinak ještě připomínám výprodej mého oblečení a v případě zájmu se ozvěte :))

Album je pod přístupovým jménem a heslem:
Jméno: obleceni
Heslo: oblečeni1
k nalezení tady NA PRODEJ

neděle 4. března 2012

FOR SALE!

Protože už mi jaksi skříň vypovídá službu jak je přecpána rozhodla jsem se oblečení vytřídit. Je mi je líto je jen tak vyhodit, třeba se některé něco zalíbí. Jedná se pouze o DÁMSKÉ OBLEČENÍ! Kdyby jste někdo měl zájem není problém se ozvat a domluvit se na případné předávce, či poslání poštou (doporučeně, i obyčejně - záleží na vás, za poštovné podle váhy zhruba + 60,-). Samozřejmě bude všechno oblečení čisté a vyprané. Album budu průběžně aktualizovat co je prodané, a co nebude dávám do second handu za 14 dní. Prosím kdyžtak o rychlou spolupráci :))

U každé fotky je napsána velikost a cena a v případě zájmu nebo více informací nechat vzkaz tady v komentářích nebo na e-mail: luci.enda@hotmail.com případně facebook :) díky za spolupráci

Album je pod přístupovým jménem a heslem:
Jméno: obleceni
Heslo: oblečeni1

k nalezení tady NA PRODEJ