pondělí 5. března 2012

How to make a dream.

Konečně! No teda tak úplně ještě není hotovo, ale s klidem můžu říct, že všechno podstatné, co mělo být tak už je hotovo. Ano, radiátor stále chybí, ale prostě to se dodělá až se přestane topit, protože domluva s některýma lidma stojí za dvě věci.. Ale to nic..

Před už docela dlouhou dobou se mi v hlavě zrodil takový menší nápad jak si urobit lepší bývání v pokoji. Pak nastala chvíle měření a rozplánovávání co kam přijde, nepřijde, co se vyhodí, co zůstane. Na pomoc přišel obyčejný čtverečkový papír a pomocí něho se vymýšlelo kam co přijde. Docela sranda to byla. No jo na papíře to taky všechno je jednoduchý, nic není těžkého a hlavně žádná práce.

No a pak nastala realizační fáze. Člověk neví kolik má věcí, dokud to nemusí stěhovat a vyklízet. To byla taky první očista všech mých věcí a zredukovala jsem to na polovinu, zbytek dostala paní popelnice. Na tu dobu se obývák proměnil ve skladiště všech věcí a začalo se. Nejdříve se škrábali zdi a dodělávala sádrokartonová zeď. Taky jsem ještě viděla, jakou jsem měla kdysi kdysi dávno fešnou tapetu s panenkou a kytičkama:D Potom se spravovala zeď protože jak už to bývá, když máte doma elektrikáře tak se do zadělá jen tam, kde to bude vidět, zbytek za nábytkem nevadí.

Na novou výmalbu jsem si vybrala takovou vulkánovou červenou a sněhově bílou. Málem mě oživovali, když mi řekli kolik za to chtějí, ale stále mě uklidňovali, že to stačí na dva nátěry, takže už žádnou jinou nebudu potřebovat. Pokud někdo budete chtít malovat na bílo, tak doporučuji jedině Het. Ta jediná není šedivá ani žádná taková ale fakt bílá a perfektně kryje. Začalo se malovat. Noo a co se nestalo, začala docházet červená a ještě toho bylo potřeba tolik dotřít. Fakt nikdy nevěřte těm v barvách a lakách, že to stačí a ještě i zbyde, protože kecaj! Nezbyla žádná na případné opravy, dodělávky či tak.

Po výmalbě přišla na řadu podlaha a protože jsou z parket a nikdy se neošetřovali (stále byly schovány pod nějakými koberci) tak vypadali fakt strašně a mangová polomatná barva jim jen prospěla. Jen by teda nemusely ty parkety ten lak tak chlastat :D Noo a potom už se mohlo dle plánku stěhovat nábytek zpět a domýšlet detaily a tak. Na stěnu nad postelí jsem si vymyslela takovou větu v angličtině, která mě snad provází celý život a nemohla tam chybět. A na červenou stěnu jsem chtěla holubičky, aby to bylo propojeno i s tetováním co mám na lopatce a aby tam nebyly jen tak sami, chuděry, domalovala jsem jim větev. Stojan s kosmetikou a podobnýma nesmyslama jsem trochu oživila také červenou barvou a dveře i futra dostaly nový barevný nádech. Nemohla jsem taky vynechat výlet do Ikei pro různé potřebné věci. Další málem kolabs při placení, ale sehnala jsem snad fakt všechno co jsem chtěla, vymyslela, že tam potřebuji mít. pak už nezbývalo nic jiného než všechno naaranžovat a radovat se z toho, jak se mi to povedlo. S výsledkem jsem opravdu spokojená.

A zde fotky:

Nejdříve, jak to vypadalo kdysi. Toho bordelu si nevšímejte. S focením jsem začala, když už jsem nějaké věci začala vyklízet no, protože jsem tamty starší chytře vymazala.



V průběhu práce:



A nyní nově:








Detaily:














Ták snad se to bude líbit tak, jak se to líbí mě. Ještě mám pár nápadů co dodělat, přidat, ale to časem.

Jinak ještě připomínám výprodej mého oblečení a v případě zájmu se ozvěte :))

Album je pod přístupovým jménem a heslem:
Jméno: obleceni
Heslo: oblečeni1
k nalezení tady NA PRODEJ

5 komentářů:

Miguelita řekl(a)...

nejvíc útulnost!!!

nat řekl(a)...

jako dobrý ale víš co já a červená barva XDDDDDDDDDDDDDDDDDD ale jako seš dobrá žes to udělala a že se ti to líbí, jupí. ožerem se a poblijeme ti to tam jupííííííí XDDDDD

Unknown řekl(a)...

:DDDDDDDD tě tam radši nepustím, takový mě to stálo práce, že budeš blejt radši venku!

Spencie řekl(a)...

To se mi líbí ! Fakt se mi to líbí! I ty detaily a nápis a kresby a fotky a všechno <3 pojď mi předělat můj prosím XD

Unknown řekl(a)...

jooo Andy už běžím :DD