úterý 12. července 2011

Currants Cake

Včera večer jsem zkusila rybízový koláč trochu jinak a musím se teda pochválit, že se mi mrtě povedl. Je takovej ne sladkej ale spíš nakyslej kvůli tomu rybízu ve spodní vrstvě a horní vrstva ze zakysané smetany s mascarpone a vanilkovým cukrem je příjemně osvěžující.

Na korpus: 25dkg cukru, 5 vajec, 25dkg polohrubé mouky, kypřící prášek, rybíz
krém: 1 mascarpone, 1 velká zakysaná smetana, vanilkový cukr
Korpus péct v předehřáté troubě na 220 stupňů dokud se nic ke špejli nepřichytne, pak nechat vychladnout, pomazat krémem a nechat v lednici nejlépe přes noc stuhnout.

picture to gif


Venku je nádherně takže se toho musí využít a jdu se plácnout někam na opalovačku. Snad konečně dočtu tu knížku.

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Miluju takovéhle dorty, vypadá úžasně :)
A nááhodou jsem včera dostala hromadu rybízu a nevím co s ním. Jdu péct a díky za tip! :)

nat řekl(a)...

přines zejtra KÚSEK :D

Spencie řekl(a)...

ty vado, ten vypadá dobře !

nat řekl(a)...

BYLO TO NEJVÍC NEJLEPŠÍ! XDDDDDDDD